A tea gyógyít. Igyál teát, amikor reggel felkelsz, ha megfáztál, ha nagyon hideg van kint, ha fáradt vagy, ha rossz kedved van, egyedül vagy társaságban!

A fűszeres tea abban különbözik a többitől, hogy már az illata is gyógyít. Egy hosszú nap után hazaérve főzöl egy fűszeres teát. Kitöltöd egy bögrébe. Gőzölög, az illata betölti az egész lakást. Óvatosan kezedbe fogod a forró bögre fülét, és elhelyezkedsz vele a nappaliban, a réges-régi, de még mindig puha karosszékben. Hátradőlsz, és mélyen beszívod a tea illatát. Még nem kortyolsz bele, ahhoz túl forró, de már érzed, hogy a lágy, keleti fűszerek átjárják az érzékeidet. Lassan emeled a szádhoz, éppen csak belenyalsz. Az íz gyorsan árad szét a szádban, átmelegít teljesen, elvarázsol.

Ennyi is elég ahhoz, hogy egy kicsit kiszakadj a világból, elkalandozhassanak a gondolataid, az érzékeid egy percre mámorba fulladjanak. Pedig csak egy bögre fűszeres tea.

Szerző: kisstorpi  2009.12.11. 20:14 1 komment

Címkék: tea

A bejegyzés trackback címe:

https://kisstorpi.blog.hu/api/trackback/id/tr21591217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisskd · http://blog.kisskd.hu 2009.12.14. 19:33:17

A tea tényleg mindent visz, bár én nem vagyok olyan finom h bögrét használjak, egyzserűen söröskorsóból döntöm magamba :)
süti beállítások módosítása